Dit kunnen de renners verwachten van etappe 3 in de Giro

13 mei 2019

BSR Agency

De klassementsrenners kunnen zich maandag in de 3e etappe van de Ronde van Italië even verstoppen in het peloton. De rit van Vinci naar Orbetello heeft is vooral een vlakke. De start is om 12.10 uur, tussen 17.00 en 17.30 uur weten we wie zich de ritwinnaar mag noemen.


De Sloveen Primoz Roglic, de kopman van Jumbo-Visma, rijdt opnieuw in de leiderstrui. Hij pakte het roze zaterdag door zijn indrukwekkende optreden in de openingstijdrit.

Leonardo da Vinci
Maandag koersen de renners vanuit het Chianti-gebied in een rechte lijn naar het zuiden waar na 220 kilometer de kust voor de Tyrreense Zee opdoemt. Startplaats Vinci is de geboorteplaats van de beroemde kunstenaar Leonardo da Vinci, de schilder van de Mona Lisa.

Vanaf het historische stadje Grosseto zijn de wegen vlak, op het heuveltje bij Montiano na. 400 meter voor de streep in Orbetello ligt nog een gevaarlijke bocht. De Italiaan Elia Viviani zal door zijn ploeg Deceuninck - Quick-Step ongetwijfeld worden uitgespeeld. Zondag werd hij in Fucecchio geklopt door de Duitser Pascal Ackermann.