Dit kunnen de renners verwachten van etappe 4 in de Giro

14 mei 2019

ANP

Op de vierde dag van de Giro d'Italia passeert het peloton Rome. Finishplaats Frascati ligt iets ten zuidoosten van de hoofdstad waar Rabobank, de voorloper van het huidige Jumbo-Visma, in 2009 de eindzege van de Rus Denis Mentsjov vierde. De start is om 11.55 uur, de finish wordt rond 17.15 uur verwacht.


Of het 10 jaar later tot een nieuw feestje komt, over ruim 2,5 week in Verona, moet nog blijken. Voorlopig heeft de Nederlandse wielerploeg met de Sloveen Primoz Roglic de leider in de koers.

Interessante finale 
Het is de 2e van 3 opeenvolgende etappes die van de organisatie de laagste moeilijkheidsgraad hebben gekregen. Onderweg is slechts 1 colletje van de vierde categorie, maar de finale oogt interessant met in de laatste 2,5 kilometer een gemiddeld stijgingspercentage van 4,4 procent met pieken naar 7 procent.

Frascati telt tal van Romeinse paleizen en biedt op sommige punten een mooi uitzicht over het verderop gelegen Rome. Op die plek zal sprinter Elia Viviani graag zijn revanche halen. Maandag werd de Italiaan wegens onreglementair sprinten de zege ontnomen.

Check hier de samenvatting van de rit van maandag!