Kwiatkowski wil ooit nog wel voor het klassement gaan

13 november 2017

Cor Vos

Michal Kwiatkowski heeft er een goed wielerseizoen opzitten. De Pool deed het goed in eendagskoersen zoals Milaan-Sanremo, de Strade Bianche en Clásica San Sebastián.


Maar in de Tour de France was hij 'gewoon' de meesterknecht van Chris Froome. Toch was 'Kwiat' te spreken over zijn eigen prestaties. Het woord 'ronderenner' viel dan ook in een interview met Cyclingnews. "Zeker zou ik een keer in mijn carrière voor een klassement in een grote wielerronde willen gaan."

Ook tijdens de Tour verbaasde hij zichzelf. "Zo goed heb ik nog nooit geklommen. Maar wat me nog het meest opviel is dat ik 21 dagen lang op hetzelfde hoge niveau kon presteren. Je kon zien dat ik goed reed in iedere Touretappe en dat zonder speciale training."

Beter tijdrijden en klimmen
"Ik probeer mijn tijdrit- en klimkwaliteiten te verbeteren en dat zorgt ervoor dat je misschien ooit in de mogelijkheid komt om voor een klassement in een grote ronde te gaan. Maar eerst moet ik dat dan laten zien in de kleinere rondes. Als ik een kans zie in bijvoorbeeld Parijs-Nice of de Dauphiné dan wil ik daar zeker voor gaan. Maar ik voel geen druk daarvoor."