Laatste bergetappe Tour check je zaterdag in de bioscoop!

23 juli 2019

Jaap Rozema/RD

De ontknoping van de Tour de France is aanstaande zaterdag live te zien in de bioscoop. Brancheorganisatie BOVAG vertoont in de Pathé-bioscoop in Eindhoven de 20e etappe, de bergetappe van Albertville naar Val Thorens.


Wielerfans kunnen in de Eindhovense bioscoop - vlakbij Steven Kruijswijks geboorteplaats Nuenen - vanaf 14.00 uur in 2 zalen de voorlaatste etappe van de Ronde van Frankrijk aanschouwen. Met een voorlopig 3e plaats in het algemeen klassement maakt de Brabander van Jumbo-Visma nog volop kans op de eindoverwinning.

Fans kunnen op de website van Pathé een entreebewijs reserveren, inclusief drankje naar keuze. De totale capaciteit in de twee filmzalen is bijna 500 plaatsen.

Beslissende rit
De bergrit van zaterdag is de laatste mogelijkheid om het klassement op z’n kop te zetten. Na twee cols van de tweede en eerste categorie moet het peloton via de slotklim van de buitencategorie naar de finish in het bekende wintersportoord. De finish is tussen 17.00 en 18.00 uur, waarna ook duidelijk zal zijn wie de uiteindelijke winnaar van de Tour is. Zondag volgt alleen nog de traditionele sprint op de Champs Élysées.