Lance Armstrong adviseert Tom Dumoulin: ‘Ga niet naar de Tour de France’

30 oktober 2018

ProShots

Lance Armstrong vindt dat Tom Dumoulin volgend jaar niet de Tour de France moet rijden vanwege het ontbreken van veel tijdritkilometers. Dat vertelde de gevallen 7-voudig Tourwinnaar in zijn podcast The Move.


,,Hij moet helemaal niet naar de Tour gaan'', is Armstrong duidelijk in zijn mening over de kansen van Dumoulin in Frankrijk. In de Tour van 2019 zijn slechts 54 tijdritkilometers opgenomen.

Tour wil Franse winnaar
Volgens Armstrong is de reden van de weinige tijdritkilometers - en de vele klimkilometers op grote hoogte - dat de Tourorganisatie graag een Franse winnaar wil. Bernard Hinault was in 1985 de laatste thuisrijder die de Tour won. ,,Ze zullen alles doen om een Franse winnaar te krijgen met Romain Bardet of Thibaut Pinot'', denkt de Amerikaan. ,,Beiden kunnen de Tour winnen, mits ze in supervorm zijn. Maar ze kunnen niet winnen als er 100 tijdritkilometers in het parcours zitten, zelfs al zijn ze in supervorm.''

Meer tijdrijden
Armstrong wil juist dat er meer tijdritkilometers in het parkoers worden opgenomen. ,,Hierdoor zullen de klimmers op minuten staan in het klassement, waardoor ze wel moeten aanvallen. Nu zal Sky gewoon op kop blijven rijden, waardoor de controle blijft'', verwacht hij.

Kans voor Roglic?
Een renner die volgens Armstrong kans maakt op de gele trui in 2019, is LottoNL-Jumbo-renner Primoz Roglic. De Sloveen eindigde dit seizoen als 4e bij zijn 1e poging om een klassement te rijden. ,,Iets in me zegt dat Roglič een factor gaat zijn in de komende Tour. Hij heeft nu een leeftijd waarop renners plots een grote ontwikkeling doormaken.''