Lars van der Haar ‘trapt’ naast podium in WB-cross Engeland

29 november 2014

VI-Images
Lars van der Haar ‘trapt’ naast podium in WB-cross Engeland

MILTON KEYNES – Lars van der Haar bleef de wereldbekercross van Milton Keynes steken op de 4de plaats. “Ik ben diep teleurgesteld”, liet de Nederlandse kampioen weten nadat hij de spurt om de 3de plaats had moeten laten lopen.

Nadat de Belg Kevin Pauwels zijn ploeg- en landgenoot Klaas Vantornout had geklopt in de sprint om de zege, wilde Van der Haar even later naar de 3de plaats snellen. Van een duel met de Fransman Francis Mourey kwam het echter niet. “Met 1 voet kon ik niet meer in mijn pedaal komen. Dan ben je kansloos tegen een ook niet trage Mourey”, verzuchtte Van der Haar.

Corné van Kessel spurtte in Milton Keynes naar de 6de plaats. Dat was genoeg om de 3de plaats in het wereldbekerklassement te heroveren. Pauwels en Vantornout blijven (uiteraard) de nummers 1 en 2. Van der Haar staat 6de. Hij won de 1ste manche in Valkenburg, maar moest de 2de in Koksijde laten lopen omdat hij ziek was.

Veel belangstelling
In Milton Keynes troffen de renners een vettige omloop en een massa publiek. Dat laatste was voor velen een aangename verrassing. Engeland loopt niet alleen warm voor de Tour bleek zaterdagmiddag. Het parcours boezemde Van der Haar de nodige angst in. “Toen ik hier aankwam, dacht ik dat het niets voor mij was. Daarom mag ik ook trots zijn op het feit dat ik op dit zware parcours de hele wedstrijd mee vooraan heb gereden.”

Nadat Sven Nys al vroeg was weggevallen door kettingproblemen, domineerde een kopgroep van 5 de wedstrijd. Lars van der Haar, Kevin Pauwels, Klaas Vantornout, Francis Mourey en Phillip Walsleben bleven tot het einde toe uit de greep van de achtervolgers. Corné van Kessel volgde met ploeggenoot Tom Meeusen steeds op korte achterstand.

In de finale liep Vantornout bij de rest vandaan. Pauwels was de enige die het gat wist te dichten. In de sprint liet hij zijn ploeggenoot vervolgens simpel achter zich.

Van der Haar wilde zijn sprintwapen op het einde eveneens in de strijd gooien. “De hele wedstrijd kon ik goed in mijn pedalen komen. Alleen in de laatste ronde ging het mis.”

Uitslag WB Milton Keynes: 1. Pauwels (Bel), 2. Vantornout (Bel), 3. Mourey (Fra), 4. Van der Haar (Ned), 5. Walsleben (Dui), 6. Van Kessel (Ned), 7. Meeusen (Bel), 8. Nys (Bel), 9. Aernouts (Bel), 10. Peeters (Bel), 21. D. van der Poel (Ned), 22. Van Amerongen (Ned), 30. Wubben (Ned), 35. Van den Brand (Ned).