Laura Stigger pakt wereldtitel op de weg in haar 2e wegwedstrijd

27 september 2018

Mountainbiker Laura Stigger wint in een schitterende ontknoping de wegwedstrijd voor junioren bij de dames. In een sprint tussen 4 vrouwen pakt de Oostenrijkse de overwinning in eigen land. Opmerkelijk: dit was pas haar 2e wegwedstrijd ooit.


In een sprint van ongeveer 1 kilometer pakt Stigger de wereldtitel in Innsbruck. Ze verslaat daarmee nipt Marie le Net uit Frankrijk, de Canadese Simone Boilard en Malcotti uit Italië. Het is dus een redelijke verrassing dat de Oostenrijkse de medaille in eigen land houdt, omdat ze normaal op de mountainbike fietst. Het zilver werd uiteindelijk gepakt door le Net. Het brons viel in de Canadese handen van Boilard.

Pittig
De wegrit van vandaag was 71,7 kilometer met 2 moeilijke en zware beklimmingen. Na een ruime 25 kilometer kwam al een flinke klim van 11,5%. Vlak voor het slot moest er over bijna 8 kilometer een klim van 5,7% overleefd worden. Eenmaal op de top was er nog ruim 10 kilometer naar de finish.

TeamNL
Voor de Nederlandse junioren leverde geen succes op de weg, maar leverde wel mooie prestaties. Eva Jonkers eindigde als hoogste met een 18e plek. Ze moest 1 minuut 57 toegeven op Stigger. Wereldkampioen Rozemarijn Ammerlaan maakte de top 20 compleet.

De overige Nederlandse deelnemers zijn: Femke Gerritse, Silke Smulders en Sylvie Swinkels.