🎥 | Laurine van Riessen ten koste van landgenote naar halve finales op sprint bij EK baanwielrennen

14 augustus 2022

Laurine van Riessen heeft bij de EK baanwielrennen in München de halve finales bereikt op de sprint. De Nederlandse versloeg landgenote Hetty van der Wouw in 2 heats.


Het sprinttoernooi wordt maandagmiddag voortgezet.

Route naar halve finales
Van Riessen, die met de 3e tijd in de kwalificaties goed was begonnen, had in de 8e finales de Britse Lauren Bell uitgeschakeld. Van der Wouw was te sterk geweest voor de Italiaanse Miriam Vece. In de strijd om een plaats in de finale neemt Van Riessen het op tegen de Duitse Emma Hinze. In de andere halve finale staan de Duitse Lea Sophie Friedrich en de Française Mathilde Gros tegenover elkaar.

Titelverdedigster Shanne Braspennincx ontbreekt op de sprint in München. Met het oog op de WK in oktober, vond zij een optreden op de 200 meterbaan van München niet passen in haar voorbereiding. De wereldtitelstrijd wordt, zoals vrijwel alle grote toernooien, op een 250 meter-baan afgewerkt.

Net geen medaille voor Havik
Yoeri Havik miste op de afvalkoers net het podium. De Noord-Hollander werd 4e. Het goud was voor de Italiaan Elia Viviani, de regerend wereldkampioen. Opmerkelijk genoeg had Viviani eerder op de dag ook al de wegwedstrijd (gewonnen door Fabio Jakobsen) gereden. De Duitser Theo Reinhardt werd 2e, de Belg Jules Hesters 3e.

(tekst gaat verder onder de tweet)
Uneken op puntenkoers
Op de puntenkoers bij de vrouwen eindigde Lonneke Uneken als 10e. Het goud was voor de Belgische Lotte Kopecky, de regerend wereldkampioen. De Italiaanse Silvia Zanardi werd 2e, voor de Française Victoire Berteau.