Leuk interview met Groenewegen: ‘Ik rij rondjes rond mijn huis met mijn handen in de lucht’

10 april 2020

AFP

Onze vrienden van het Algemeen Dagblad hebben een erg leuk interview gehad met Dylan Groenewegen, de beste sprinter van Nederland en misschien wel van het hele peloton. Hieronder een paar geinige passages uit het interview, dat hier in z'n geheel te lezen is.


Iedereen kent de krachtpatser als sprinter, maar was hij dat eigenlijk altijd al? "Ik dacht eigenlijk dat ik klimmer zou worden. In het clubparkoers van Sloten zit een viaductje, daar reed ik altijd snel op. Dus ik dacht: ik word later klimmer. Ik heb het nog lang volgehouden. Pas bij de beloften ­besefte ik dat ik geen echte klimmer was. Daarna heb ik nog lang gedacht dat ik een type was voor de Amstel Gold Race. Of een klassiek type. Dat kan altijd nog trouwens, misschien. Ik sluit niet uit dat ik ooit nog voor Parijs-Roubaix wil gaan. Maar voorlopig kies ik voor het sprinten. Want dat geeft gewoon een ongelofelijke kick."

Giro of Vuelta?
Dat sprinten zit er voorlopig niet in. Het vormen van een wielerkalender in 2020 wordt sowieso een hele opgave. Hoe ziet Groenewegen dat? "Voor mijn part maken ze er 6 weken van. De Vuelta-start is in Nederland, maar de Giro is aantrekkelijker, want er zijn meer sprintkansen. Weet je wat: doen we gewoon de Giro en korten we de Vuelta in tot 3 dagen."

De eerste 3 dagen zeker? 3 keer sprinten, Dylan Groenewegen wint de Vuelta. "Precies ja. Oplossing gevonden."

Handen in de lucht
Wat doet de 26-jarige Amsterdammer nu om fit te blijven? "Ik rij rondjes rond mijn huis met mijn handen in de lucht. Dat moet je wel blijven oefenen. Even serieus: Natuurlijk zou ik het liefst mijn rugnummer opspelden en gewoon koersen, maar dat gaat nu niet."