‘Leuke paringsdans van de Giro, maar Tom kiest gewoon voor de Tour’

1 november 2018

Pro Shots / Action Images

Woensdagmiddag werd het parkoers van de Giro d'Italia 2019 naar buiten gebracht. Een week eerder was de Tour de France voor aankomend seizoen aan de beurt. Iedereen vraagt zich natuurlijk meteen af: wat doet Tom Dumoulin? Het AD en de Volkskrant hebben zo'n vermoeden.


Bij de Volkskrant heerst er echt geen enkele twijfel. De krant kopt: 'Dumoulin zal zich niet laten verleiden'. Het parkoers van de Giro lijkt aankomend seizoen namelijk ideaal voor de Nederlander. Met 3 tijdritten, ook nog eens heuvelachtig, en minder extreme bergen lijkt de ronde op zijn lijf geschreven.

Het parkoers van de Tour iets minder. Slechts 1 individuele tijdrit en ook nog een hele korte en vlakke. Daarnaast nog behoorlijk wat extreme klimmen. De Fransen hebben kennelijk geen rekening gehouden met Dumo.

''Maar vooralsnog blijft voor Tom de Tour de intentie'', aldus ploegleider Marc Reef van Sunweb tegen De Volkskrant. Daarmee lijkt wel direct een flinke kogel door de kerk te zijn. Als zelfs zijn ploegleider blijft flirten met de Tour, lijkt de roze trui voor Tom in 2019 een illusie.

Algemeen Dagblad
Bij het AD noemen ze de presentatie van de Giro een 'paringsdans rond Dumoulin'. ''Kan hij de lokroep vanuit Italië weerstaan en blijft hij een Tour-zege najagen?'', vraagt de krant zich af. Ook zij spraken met de ploegleider Reef en ook daar kwam het woordje Tour duidelijk vaker voor dan Giro.

''Dit jaar heeft hij bevestigd dat hij echt meedoet. In twee grote ronden. Dan kan je nu niet meer zeggen dat we in de Tour voor plek vijf, zes of zeven rijden. Dan gaan we voor het hoogst haalbare. Dat is ook waar we meer en meer naar toewerken. Het is de ambitie van de ploeg: de Tour winnen.''

Daar voegt Reef nog iets kleins aan toe: ''Maar of dat komend jaar lukt of het jaar daarop weet niemand. Een grote ronde win je niet zomaar.''