LOL! Rwandees ploegje werkt ploegentijdrit met 2 man af door vele opgaves (video)

21 augustus 2018

Rwanda staat vooral bekend om hun vele hardlopers, maar er zijn ook helden die kiezen voor een avontuur op de wielerfiets. Dat gaat ze vooralsnog niet zo goed af, zo blijkt uit de resultaten van de Ronde van de Toekomst - oftewel Tour de l'Avenir. Er waren na enkele dagen nog maar 2 renners over.


En toen kwam de ploegentijdrit... Beetje pijnlijk dus, want daarvoor zijn minimaal 4 renners nodig. Maar die 4 waren al afgestapt nadat het te hard ging in de etappe van zondag tussen Le Lude en Chateaudun. Alleen Joseph Areruya en Samuel Mugisha bleven over.

Organisatie is mild
De organisatie van de Ronde van de Toekomst had ook in de gaten dat het Areruya en Mugisha niet ging lukken om op tijd binnen te komen, dus werd een tijdslimiet van 30% boven de tijd van het winnende team gehanteerd.

Maarja, dan is er nog zoiets als op tijd komen... Het tweetal verscheen te laat aan de start, maar mocht later alsnog aan de race tegen de klok beginnen. Areruya en Mugisha eindigden als laatste met een tijd van 52.42. Winnaar Denemarken deed er 22.11 over, even ter vergelijking.