Lotto-Jumbo kon klasbak Van Aert contracteren door ‘treuzelende’ manager Lotto-Soudal

10 oktober 2018

AFP

Bij de Belgische formatie Lotto-Soudal werd deze week General Manager Paul De Geyter vervangen. Hij zat pas sinds september 2017 op deze functie, maar nu al moet John Lelangue hem vervangen. De prestaties van De Geyter vielen tegen en 1 van de meest pijnlijke missers was dat hij te lang treuzelde bij de gesprekken met Van Aert.


Veldrijder Wout van Aert reed een fantastisch voorjaar door in grote klassiekers tot diep in de finale mee te kunnen strijden. Als Belgische formatie wil je zo'n man als Van Aert dan natuurlijk in huis halen. Maar dat lukte niet omdat De Geyter te traag onderhandelde met de de manager van Van Aert Jef van den Bosch, schrijft Sporza.

Lotto-Jumbo treuzelt niet
En toen kwam daar opeens Lotto-Jumbo om de hoek kijken. Die waren wel bereid om snel te handelen en konden zo profiteren van de 'trage' De Geyter. Dat Lotto-Soudal op zo'n manier Wout van Aert misliep, deed behoorlijk veel pijn in België. Lotto-Jumbo heeft gewoon slim geprofiteerd en snel gehandeld.

Als De Geyter een paar dagen minder had getreuzeld, was de toptransfer voor de Nederlandse wielerploeg misschien helemaal niet doorgegaan.