Majerus slaat megaslag in Ladies Tour, maar moet etappezege aan Koch laten

7 september 2019

Cor Vos

Franziska Koch heeft de 4e etappe in de Boels Ladies Tour gewonnen. In de 135,6 kilometer lange rit van Arnhem naar Nijmegen was de renster van Sunweb sneller dan Christine Majerus en Riejanne Markus. Majerus is met nog 1 etappe te gaan de nieuwe leidster.


Met Lisa Klein in de leiderstrui ging de 4e etappe van start. De Duitse riep vrijdag de Nederlandse hegemonie een halt toe door na de proloogzege van Annemiek van Vleuten en etappeoverwinningen van Lorena Wiebes voor een buitenlandse winnares te zorgen. Door het hoge tempo brak het peloton richting Arnhem in stukken en wisten 3 rensters met nog 45 kilometer te gaan weg te rijden. Riejanne Markus (CCC), Franziska Koch (Sunweb) en Christine Majerus (Boels-Dolmans) pakten een mooie voorsprong op het peloton.

Van plek 10 naar 1
Op de natte en glibberige wegen deed Majerus het meeste kopwerk. Zij begon als 10e aan de etappe met slechts 23 seconden achterstand op Klein. Markus en Koch konden daarvan profiteren. Met nog een kilometer te gaan probeerde Markus haar medevluchters te verrassen met een late uitval, maar Koch reed het gat dicht met Majerus in haar wiel. De Luxemburgse trok vervolgens van ver de sprint aan en werd op de meet geklopt door Koch. Wel is Majerus de nieuwe leidster, want het peloton kwam pas op 43 seconden achterstand over de finish gereden.

Zondag eindigt de Boels Ladies Tour met een etappe van Nijmegen naar Arnhem.