Marc Hirschi grijpt etappe en leiding in Ronde van Luxemburg, Mollema nu 8e

Eimert Pruis • 18:26, 15-09-2021 / Laatste Update: 06:40, 07-01-2024

Marc Hirschi heeft de 2e etappe van de Ronde van Luxemburg gewonnen. De Zwitserse wielrenner van Team Emirates kwam na 186,1 kilometer tussen Steindorf en Eschdorf solo aan. Met een voorsprong van 8 seconden op de streep neemt hij ook de leiderstrui over van de Portugees João Almeida.

Hirschi viel aan op de steile slotklim naar Eschdorf, eerst samen met zijn Italiaanse ploeggenoot Davide Formolo en met de Colombiaan Nairo Quintana, maar op 2 kilometer van de streep ging hij alleen. Almeida kwam als 2e binnen op 8 seconden en David Gaudu werd 3e. Almeida staat in het klassement 2e op 4 seconden.

Bauke Mollema kwam als 12e binnen op 26 seconden. De renner van Trek-Segafredo, die in de eerste etappe als tweede was geëindigd, is in het klassement gezakt naar de achtste plaats.