Marianne Vos rijdt helemaal geen veldritten meer komend seizoen

2 oktober 2023

photo: Cor Vos

Marianne Vos zal de komende winter niet aan de start staan bij veldritten. De 36-jarige veelvoudig wereldkampioene is in augustus geopereerd aan een liesslagader en heeft pas 5 weken later de training hervat. In overleg met haar nieuwe coach Rutger Tijssen heeft Vos besloten te werken aan een goede basis voor het wegseizoen.


Vos heeft afgelopen week voor het eerst weer voorzichtig kunnen trainen en gaat haar activiteiten op de fiets weer langzaam uitbouwen. "Het belangrijkste is een goede basis opbouwen. Dat betekent dat ik geen crossen heb gepland”, schrijft ze op Instagram.

Slecht cross-seizoen
Afgelopen winter werd haar crossseizoen geen succes. De renster van Jumbo-Visma werd gehinderd door een vernauwing van de bekkenslagader en won slechts 1 veldrit. Ze besloot haar wereldtitel van 2022 in Hoogerheide niet te verdedigen. Fem van Empel werd haar opvolgster.

WK
Haar laatste koers was de wegwedstrijd op de WK in augustus in Glasgow. Daarvoor reed ze de Tour de France Femmes en de Giro Donne. In beide rittenkoersen greep ze net naast ritwinst. Tijdens de Vuelta, begin mei, won Vos wel 2 etappes.