Mark Cavendish na zware crash in Gent: ‘Dacht aan vrouw en kinderen in stadion’

1 december 2021

Wielrenners staan niet bepaald bekend als mietjes. De term schwalbe hebben ze waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Dus wanneer Mark Cavendish op een brancard de zaal verlaat, kun je ervan uitgaan dat er iets mis is. Dat besefte de Britse wielrenner zelf ook direct.


Bij een zware crash tijdens de Zesdaagse van Gent liep de 36-jarige Brit 3 gebroken ribben en een klaplong op. "Ik voelde meteen dat het mis was”, blikt hij inmiddels een week later terug. Hij geeft aan dat vallen 'part of the job' is, maar deze keer was het toch wel 'bizar'. "Water op een piste dat een kettingreactie veroorzaakt. Dat is niet iets waar je rekening mee houdt."

Foute boel
De Britse veelvraat won 34 etappes in de Tour de France. Net zoveel als grootheid Eddy Merckx. Tijdens de Zesdaagse gingen de handjes echter niet de lucht in, maar lag Cavendish te rollen over de piste. "Ik wist meteen, zelfs nog voor ik stopte met rollen, dat mijn ribben waren geraakt. Ik hoorde ze... Net na mijn val dacht ik meteen aan mijn vrouw en kinderen. Ik wilde hen zo snel mogelijk iets laten weten.”

Contractverlening
Cavendish is inmiddels thuis aan het herstellen. Het zal nog een paar weken duren voor hij weer op de fiets kan stappen. Zijn valpartij kwam op een slecht moment, want hij zou net een nieuw contract tekenen bij de ploeg van Patrick Lefevere. Die beloofde wel al om ‘Cav’ niet te laten vallen.