Mathieu gaat ook in 2021 zeer waarschijnlijk mountainbiken

24 maart 2020

ANP

Mathieu van der Poel blijft bij zijn plan om goud te halen op de mountainbike tijdens de Olympische Spelen. Dat het grote toernooi verplaatst is, lijkt voor hem niet veel verschil te maken.


"Het is erg jammer, maar wel een begrijpelijke beslissing. De gezondheid gaat voor,’’ laat Van der Poel weten. "Toch blijf ik met een rotgevoel achter. 4 jaar geleden hebben we een plan opgemaakt richting de Spelen en dat valt nu eigenlijk in het water. Het is mentaal niet gemakkelijk als je daar al 4 jaar mee bezig bent, maar dat is voor iedereen wel het geval die op lange termijn heeft toegewerkt naar een doel in deze moeilijke periode.’’

Plan de campagne
Na dit plan van 4 jaar wilde MvdP eigenlijk stoppen met mountainbiken en zich op de weg gaan focussen. Dat gaat nu de prullenbak in, lijkt het. "Het is moeilijk om vooruit te blikken. Ik hoop dat ik eerst de klassieke campagne kan afwerken, zoals dat nu ook gepland stond. Enig nadeel is dat ik dan misschien zou moeten kiezen tussen de Spelen en een grote ronde. Maar dat ik voorlopig blijf mountainbiken, is wel zeker. De rest zien we later wel.”

Die klassieke campagne bestond trouwens uit Milaan-San Remo, Strade Bianche, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.