Mathieu van der Poel is Sportman van het Jaar 2019

18 december 2019

ANP
van-der-poel-sportman-van-het-jaar

Mathieu van der Poel is tijdens het Sportgala 2019 verkozen tot Sportman van het Jaar. De andere genomineerden waren voetballer Virgil van Dijk en F1-coureur Max Verstappen. Van der Poel is de opvolger van schaatser Kjeld Nuis.


Het was een ge-wel-dig jaar voor de geweldenaar op 2 wielen. MvdP werd wereld- en Europees kampioen in het veldrijden, reed op de weg als 1e over de streep in de Brabantse Pijl, de Amstel Gold Race en Dwars door Vlaanderen, won het EK op de mountainbike en won een zooi wereldbekers.

Afzeggingen
Het door afzeggingen geteisterde gala vindt plaats in de Amsterdamse concertzaal AFAS Live en wordt live uitgezonden door de NOS. De stemmen worden uitgebracht door sporters & bondscoaches en een vakjury; zij hebben elk voor 50 procent invloed op de uitkomst.

Zo'n prijzengala is natuurlijk een volstrekt willekeurig zootje, toch probeert de jury te doen alsof er een vorm van logica achter zit. De juryleden kijken naar de mondialiteit van de sport, de impact op 'het volluk' en het belang van het evenement waar de prijzen worden gepakt.

Sportnieuws-verkiezingen

Hoe zou jij stemmen? Denk er maar even over na en breng daarna je stem uit bij de Sportman en Sportvrouw van het Jaar-verkiezingen van Sportnieuws.