Mathieu van der Poel nieuwe leider na tijdrit Tour of Britain, Italiaans talent Affini snelste

12 september 2019

BSR

Edoardo Affini heeft de 6e etappe in de Tour of Britain, een tijdrit over 14,4 kilometer rond Pershore, gewonnen. De 23-jarige Italiaan van Mitchelton-Scott was de snelste in de rit tegen de klok. Mathieu van der Poel, winnaar van de 4e etappe, neemt de leiderstrui weer over van Matteo Trentin.


Affini werd eerder dit jaar 3e op het EK Tijdrijden en hij won een rit in de Ronde van Noorwegen. In de tijdrit verwees hij Sebastian Langeveld (2e) en Dylan van Baarle (3e) naar de dichtste ereplaatsen.

Van der Poel op weg naar eindzege?
Van der Poel is dus weer de leider, nadat hij woensdag de leiderstrui weer moest afstaan aan Trentin. De Nederlandse alleskunner zal de leiderstrui verdedigen in de laatste 2 etappes. Vrijdag gaat de Tour of Britain verder met een lastige heuvelachtige rit van 189 kilometer van Warwick naar Burton Dassett met 3 beklimmingen binnen de laatste 40 kilometer en aankomst heuvelop.

Van der Poel bereidt zich in de Tour of Britain voor op het WK op de weg, maar kan in Groot-Brittannië dus ook al meedoen voor de prijzen.