Mathieu van der Poel wijst aan in welk jaar hij aan de Tour de France mee wil doen

4 januari 2020

EPA

Mathieu van der Poel kan alles op de fiets. Wielerliefhebbers zien hem dan ook graag meedoen aan de grote rondes, terwijl fans van de cross hem liever in de modder zien ploeteren. MvdP houdt iedereen tevreden en kiest ervoor om alles te doen. Maar wanneer doet hij eindelijk een keer mee aan de Tour de France? In 2021 misschien.


"Het zou kunnen dat ik volgend jaar de Tour rijd, maar dan zou ik met pijn in m'n hart de mountainbike aan de kant moeten laten staan", wordt Van der Pel geciteerd door Het Nieuwsblad. Ik besef wel dat wat ik in deze 3 disciplines (mountainbike, veldrijden en wegwielrennen, red.) doe uniek is, maar ik wil nog een tijdje meegaan. Al is het wel makkelijker om salut te zeggen als ik straks olympisch kampioen mountainbiken word."

Focus op Tokio
Daarom is het seizoen van Van der Poel dit jaar zo ingedeeld dat hij kan pieken op 28 juli, wanneer er in Tokio gemountainbiket wordt. Pakt MvdP daar een gouden plak, dan is de kans dus groot dat hij ongeveer een jaar later aan de start verschijnt van de Ronde van Frankrijk.

Van der Poel wil graag meedoen aan de Vuelta a España, maar dat hangt af van de organisatie. "Een grote ronde is de volgende stap in mijn ontwikkeling", vindt de renner van Alpecin-Fenix. "Als de ploeg in Spanje startbewijs krijgt, dan graag. Blijft de deur dicht, dan is dat ook maar zo."