Mathieu van der Poel in selectie voor WK wielrennen, maar deelname nog altijd onzeker

14 september 2021

BELGA

Mathieu van der Poel zit bij de Nederlandse selectie voor het WK wielrennen, maar komende maandag zal pas een definitieve beslissing worden genomen over zijn deelname in Vlaanderen. Bondscoach Koos Moerenhout kan wel definitief over de eerder voor het EK geblesseerd afgevallen Dylan van Baarle beschikken.


Naast Mathieu van der Poel en Dylan van Baarle zijn ook Bauke Mollema, Mike Teunissen, Sebastian Langeveld, Oscar Riesebeek, Danny van Poppel en Pascal Eenkhoorn geselecteerd voor de wegwedstrijd die op zondag 26 september wordt verreden.

Tijdrit
Op de tijdrit een week eerder komt Jos van Emden uit. Van Emden en Mollema krijgen op de Team Relay gezelschap van Koen Bouwman. Dit trio behoorde op het afgelopen EK in Trento tot de bronzen ploeg op dit onderdeel.

Reactie Moerenhout
"De selectie is nog niet 100 procent definitief", erkent Moerenhout. "Maar de ervaringen van Mathieu van der Poel in het afgelopen weekeinde zijn dermate positief dat we goede hoop hebben dat hij kan rijden." Van der Poel won zondag de Antwerp Port Classic.

Er is op dit moment nog geen reserverenner aangewezen voor het geval er een afzegging komt. Moerenhout zal daar later pas een beslissing over nemen.