Mathieu van der Poel maakt in Rucphen zijn rentree in het veldrijden

24 november 2021

ANP
Mathieu Van Der Poel Rentree Veldrijden Rucphen Hoogerheide Hulst Absentie Rustperiode voorbij

Mathieu van der Poel maakt zijn rentree in het veldrijden! De wereldkampioen doet mee in de cross om de wereldbeker in Rucphen. Een dag later doet hij mee om de wereldbekerwedstrijd in het Belgische Namen.


Dit meldde de organisatie Flanders Classics woensdag. Van der Poel heeft zich nog niet gemeld in het cross-seizoen, ook al is deze al in volle gang. De 26-jarige veelvraat had een goede reden voor zijn absentie: hij moest bijkomen van een zwaar weg- en mountainbikeseizoen.

Rustperiode Van der Poel
De laatste wedstrijd die Van der Poel koerste, was Parijs-Roubaix van begin oktober. Toen eindigde hij als 3e. Deze winter is hij van plan om weer mee te gaan doen aan wereldbekerwedstrijden. Zo staan ook de wedstrijden in Hulst (2 januari) en Hoogerheide (23 januari) op de agenda van Van der Poel.

Van der Poel heeft punten hard nodig om zo een goede startpositie te verzekeren op het WK veldrijden. Dat is eind januari in het Amerikaanse Fayetteville. Op de loer ligt eeuwige rivaal Wout Van Aert. De 2 treffen elkaar in Dendermonde bij de wereldbekercross op 26 december voor het eerst dit seizoen.