Mathieu van der Poel ontbreekt in Nederlandse selectie voor EK mountainbike

4 augustus 2022

Getty Images
mathieu-van-der-poel-niet-in-nederlandse-selectie-ek-mountainbike-wielrennen

David Nordemann is over 2 weken de enige Nederlandse deelnemer bij het EK mountainbike bij de mannen. Milan Vader en Mathieu van der Poel doen allebei niet mee in München, meldt wielerbond KNWU.


Bij de vrouwen wordt Nederland vertegenwoordigd door Anne Terpstra, Anne Tauber, Lotte Koopmans en Sophie von Berswordt.

Van der Poel volgend jaar pas weer in MTB-races
"Milan is nog herstellende van zijn harde val van dit voorjaar en Mathieu heeft aangegeven dat hij vanaf volgend jaar weer actief wedstrijden op de mountainbike wil rijden. David Nordemann komt net terug van een blessure, maar is wel in goeden doen voor dit kampioenschap", aldus bondscoach Gerben de Knegt.

Van der Poel wilde in 2021 op de Olympische Spelen goud pakken op de mountainbike, maar de alleskunner kwam toen hard ten val en moest uiteindelijk opgeven.

Medaille bij de vrouwen?
De Knegt over de kansen van de vrouwen: "Bij de vrouwen hebben we serieuze podiumkansen. Terpstra won de laatste wereldbeker in Andorra en is daarnaast leidster in het wereldbekerklassement. Vorig jaar pakte ze de 2e plaats op het EK en ze is nu dus weer favoriet voor een medaille. Tauber werd vorig jaar 3e op het Europees kampioenschap maar is nog herstellende van een coronabesmetting. Ze hoopt in München de stijgende lijn weer in te zetten. Met Koopmans en Von Berswordt aan de start merken we dat het niveau bij de vrouwen ook in de breedte erg is gestegen.”

Het EK mountainbike, die 19 en 20 augustus op het programma staan, maken onderdeel uit van de multi-EK in München. Mountainbike is 1 van de 4 disciplines in de wielersport, naast wegwielrennen, veldrijden en baanwielrennen.