Mathieu van der Poel richt zich in mei op de mountainbike

2 april 2021

BSR
Van der Poel.

Mathieu van der Poel hoopt in mei in 2 wereldbekerwedstrijden op de mountainbike voldoende punten te bemachtigen voor een goede startpositie in de olympische wedstrijd, op maandag 26 juli in Tokio. "Ik heb zin om me na de Ronde van Vlaanderen te gaan richten op het mountainbiken", vertelde Van der Poel tijdens een online persconferentie.


Komende zomer zijn de Tour de France en de Olympische Spelen van Tokio zijn hoofddoelen.

Belangrijke wedstrijden voor Spelen
Voor de startvolgorde is het van belang dat hij zowel in het Duitse Albstadt (8-9 mei) als de week erop in het Tsjechische Nove Mesto een topklassering behaalt. Van der Poel reed vorig jaar geen mountainbikewedstrijden en kan zich alleen op die manier nog omhoogwerken in het klassement. "Ik zal me goed moeten voorbereiden en neem daar ook nu de tijd voor."

Na de de mountainbikewedstrijden belegt hij een trainingskamp om op de weg terug te keren in de Ronde van Zwitserland. Daarna volgen het NK en de Tour, alvorens hij afreist naar Japan.

Zondag de Ronde van Vlaanderen
De supervorm lijkt op het moment weg, maar Van der Poel zondag toch een hoofdrol te spelen in de Ronde van Vlaanderen. "Misschien ben ik net iets minder fris, maar dat was voorzien", erkende hij. "Van deze drie dagen tot Vlaanderen ga je ook niet meer beter worden", vertelde hij vanuit zijn huis in het Belgische 's-Gravenwezel.

Geen Parijs-Roubaix
Het uitstel van Parijs-Roubaix leek hem niet te deren. "Een extra week rust voordat ik me ga richten op twee wereldbekerwedstrijden op de mountainbike komt goed uit. Het is een drukke tijd geweest omdat ik me snel na het WK veldrijden op de weg ben gaan richten. Het voelt nu al of ik een lang seizoen heb gehad. Maar het was vooral intens." Alsnog deelnemen aan de Amstel Gold Race was daarom geen optie.