Mathieu van der Poel wil record in Vlaanderen aanvallen: ‘Zonder benen koop je er niets voor’

31 maart 2023

ANP
Mathieu-van-der-poel

Mathieu van der Poel is na een week onder de Spaanse zon helemaal klaar voor de Ronde van Vlaanderen. Vorig jaar won hij de koers, maar dit jaar gaat hij voor het record van overwinningen in Vlaanderens mooiste. Van der Poel won er al 2 en kan in een mooi rijtje komen van renners die de rit 3 keer wonnen.


"Ik wist het wel, maar ik ben er nog niet mee bezig geweest. 1 keer de Ronde van Vlaanderen winnen, dát was een doelstelling. Maar ik pin me absoluut niet vast op een aantal. Het zou wel mooi zijn", zei de 28-jarige Van der Poel in aanloop naar een van zijn lievelingskoersen.

Mooi rijtje
Mocht Van der Poel de Ronde van Vlaanderen dit jaar weer winnen, dan komt hij in een mooi rijtje terecht. Achiel Buysse, Eric Leman, Johan Museeuw, Tom Boonen, de Italiaan Fiorenzo Magni en de Zwitser Fabian Cancellara wonnen ook allemaal 3 keer Vlaanderens mooiste. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck kan zondag dus geschiedenis schrijven door als eerste Nederlander recordhouder te worden.

Goede benen het belangrijkst
"Je neemt de ervaring mee, natuurlijk. Wanneer en waar je goed moet positioneren. Je kent de belangrijke passages. Maar goede benen is een grotere vereiste dan die ervaring. Je kunt alle onderdelen beheersen als de beste, als je zondag de benen niet hebt, koop je er niets voor."