Mitchelton-SCOTT krijgt uiteraard alsnog WorldTour-licentie van UCI

12 december 2019

ANP

De mannen- en vrouwenploeg van het Australische wielerteam Mitchelton-SCOTT hebben donderdag alsnog een WorldTour-licentie gekregen van de internationale wielrenunie UCI. Mitchelton-SCOTT was te laat met het inleveren van de benodigde documenten en stond daardoor dinsdag nog niet op de lijst van WorldTour-teams die de UCI openbaar maakte. En da's gek natuurlijk


Het Australische team meldde toen al dat het alleen om een vertraging ging en dat het zich geen zorgen maakte. Mitchelton-SCOTT heeft bij de mannen onder anderen Esteban Chaves en de Britse 2-lingbroers Simon en Adam Yates onder contract staan. De Australiërs zijn de 19e en laatste ploeg met een WorldTour-licentie.

Nieuw
Bij de vrouwen is wereldkampioene Annemiek van Vleuten (foto) de blikvanger bij Mitchelton-SCOTT. De WorldTour van de vrouwen bestaat nu uit 8 teams. De UCI heeft de vrouwenteams voor het eerst op een vergelijkbare wijze als de mannenteams ingedeeld, met de divisies UCI Women's WorldTour, UCI ProSeries, Class 1 en Class 2.