Mountainbikester Anne Tauber: ‘Mentaal wordt dat wel een uitdaging’

24 maart 2020

ANP

De Nijmeegse mountainbikester Anne Tauber plaatste zich al in mei vorig jaar voor de Olympische Spelen van 2020. Of die kwalificatie voor de uitgestelde Spelen in 2021 nog iets waard is, weet de 24-jarige fietsster niet.


,,Ik heb geen idee wat er met de kwalificatie gaat gebeuren, want een jaar is erg lang”, zegt Tauber bij dagblad De Gelderlander. ,,Maar als dat niet het geval is so be it. Dan zorg ik dat ik er weer sta als ik er moet staan, om me toch te plaatsen”, vertelt ze strijdbaar aan de regionale krant.

Geen doel
Maar voordat er weer kan worden gestreden in wedstrijden, volgt waarschijnlijk een lange trainingsperiode voor Tauber. Wereldbekerwedstrijden zijn net als de Olympische Spelen vanwege de corona-pandemie uitgesteld, er is even geen doel om op te focussen.

,,Mentaal wordt dat wel een uitdaging. Het is de kunst om trainingen afwisselend te houden en daarin de uitdaging te zoeken. Laatst ging ik trainen zonder planning van mijn coach of een eigen invulling, maar deed ik uiteindelijk uit mezelf toch een zware intervaloefening. Ik ben een trainingsbeest.”