Nagenieten van bijzondere Ronde van Frankrijk in cornatijd kan met Tour Masqué

31 oktober 2020

De Tour de France was dit jaar anders dan anders. Dat had natuurlijk allemaal te maken met corona. De start was pas laat in augustus, toeschouwers konden niet meer overal bij en de renners moesten zich constant laten testen. Wielertijdschrift De Muur besloot daarom Jeroen Wielaert naar Frankrijk te sturen, wat resulteerde in een wonderschoon verslag: Tour Masqué.


Wielaert is al jaren verliefd op de wielerronde en versloeg als NOS-radioverslaggever zo'n 30 Tours. Dus ja, ook in tijden van corona was hij natuurlijk te porren om naar Frankrijk af te reizen. Bovendien was Tom Dumoulin een grote kanshebber om Joop Zoetemelk op te volgen als laatste Nederlandse winnaar, dat zou het hele feest compleet maken (helaas weten hoe dat afliep...).

Van hotelkamers tot coronabubbels
Tour Masqué is het prachtige verslag van Wielaert over deze bijzondere ronde. In 125 pagina's neemt hij je mee, lees je over coronabubbels, zit je samen met hem in Franse hotels, komen de mooiste observaties voorbij, lees je gesprekken met de Tour-hoofdrolspelers en beleef je de Ronde van Frankrijk gewoon heel anders dan dat je voor de televisie hebt gedaan. Alles komt nóg beter binnen en krijgt bovendien een prachtige omlijsting.

Prachtige foto's
Er valt ook genoeg te genieten op visueel gebied. Volkskrant-journalist Klaas-Jan van der Weij selecteerde namelijk zijn mooiste Tour-foto's en deze zijn opgenomen in het midden van het boekje.

Tour Masqué
Ben je een echte wielerfanaat? Of geniet je altijd zo van de Tour de France? Dan is deze 'Kroniek van de Ronde van Frankrijk 2020' echt een must have voor jou! Tour Masqué heeft namelijk een unieke gebeurtenis vastgelegd en je zal er vast af en toe nog eens in willen terugbladeren als deze pandemie straks voorbij is.