Nairo Quintana over vertrek bij Movistar: ‘Wilde geen ruzie meer maken’

26 maart 2020

ANP

Nairo Quintana zit, net als heel het wielerpeloton, thuis vast door het coronavirus. De Colombiaan was juist helemaal opgebloeid, nadat hij eind vorig jaar de overstap maakte van Movistar naar Arkéa-Samsic: "Ik heb er geen spijt van. Het was een riskante beslissing. Deelname aan WorldTour-wedstrijden en met name aan de Tour de France is voor mij belangrijk. Ze bevestigden mij dat de Tour geen probleem zou zijn", aldus Quintana tegen Marca.


De 30-jarige klimmer pakte dit seizoen al eindzeges in de Tour de La Provence en de Tour des Alpes Maritimes et du Var én hij won de slotrit in Parijs-Nice.

Weg bij Movistar
Quintana vertrok eind 2019 bij Movistar, de Spaanse ploeg waar hij sinds zijn profdebuut in 2012 voor fietste. In dienst van Movistar won Quintana zowel de Giro als de Vuelta, maar toch waren er ook problemen. Zeker de laatste jaren presteerde de klimmer niet meer op de toppen van zijn kunnen. "Ik wilde gelukkig zijn en geen ruzie meer maken met andere kopmannen", doelt Quintana op de tactiek binnen Movistar, waar ze bijvoorbeeld in 2018 én 2019 met 'El Tridente' (Quintana, Mikel Landa en Alejandro Valverde) naar de Tour de France ging. "Oorlog voeren is niet mijn manier van werken", vertelt Quintana nu.

Quintana keerde na Parijs-Nice, waar hij dus de laatste etappe won, terug naar zijn thuisland Colombia. Doordat er in het Zuid-Amerikaanse land een nationale quarantaine geldt tot 13 april, kan hij tot die tijd niet buiten trainen.