Nederlands kampioene Wiebes kiest voor Sunweb

1 juni 2020

ANP

Lorena Wiebes (21) stapt over van Parkhotel Valkenburg naar Sunweb. De regerend Nederlands kampioene tekent een contract voor 4 jaar. Er waren meer ploegen geïnteresseerd in de renster. "Maar bij deze ploeg had ik het beste gevoel.”


"Dat ze een deels Nederlandse basis hebben vind ik heel fijn", legt Wiebes uit aan het AD. "Dat communiceert makkelijker dan wanneer je naar een buitenlandse ploeg gaat. En het is een professionele ploeg, met jonge meiden die grote stappen hebben gemaakt. Dat geeft vertrouwen. Ik ben ook blij dat ik eerst 2,5 jaar bij Parkhotel heb gereden en daar rustig heb kunnen opbouwen in het professionele leven en nu klaar ben voor de overstap.”
Strijdbijl
Wiebes wilde eind vorig jaar al de overstap maken naar een andere, grotere ploeg, in haar overtuiging volgens eerder gemaakte afspraken. Parkhotel Valkenburg hield haar echter aan haar contract, terwijl Wiebes liet weten desnoods kortstondig te stoppen met fietsen. Het conflict dreigde in de rechtbank te worden beslist, maar uiteindelijk werd er geschikt.

"Uiteindelijk hebben we het goed afgesloten, is de strijdbijl begraven en zijn we goed met elkaar omgegaan in de laatste periode", zegt Wiebes. "Dat moest ook wel, je werkt samen als een team. Het is jammer dat we door de coronacrisis niet meer wedstrijden konden rijden, ik had graag nog veel meer wedstrijden voor Parkhotel gewonnen."