Dit zijn de Nederlandse kanshebbers in de Amstel Gold Race

14 april 2018

BELGA

De klassieker op Nederlandse bodem, de Amstel Gold Race, staat zondag op het programma. In de heuvels van Zuid-Limburg is het hopen op Nederlands succes. Na de zege van Niki Terpstra in Vlaanderen zijn de verwachtingen hoog. De laatste Nederlander die won was Erik Dekker in 2001. Wij hebben voor jou 4 Nederlandse kanshebbers op een rij gezet.


Wout Poels (Team Sky)
Wout Poels komt zondag niet voor Jan Lul naar Limburg. Hij is hersteld van zijn zware valpartij in Parijs-Nice aan het begin van het wielerseizoen en wil knallen in de Amstel Gold Race. "Ik wil meedoen in de finale. Als ik na 100 kilometer al tussen de auto's zit, had ik net zo goed thuis kunnen blijven", zegt hij tegen wielersite Indeleiderstrui. De Limburger moet het stellen zonder Kwiatkowski, die zich aan het voorbereiden is op de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Bauke Mollema (Trek-Segafredo)
De Groninger moet het doen voor zijn ploeg. 3 keer eerder reed hij top 10 in deze koers. Zondag heeft hij naast Jasper Stuyven en John Degenkolb, die hun voorjaar hiervoor verlengen, ook hulp van Nederlander Koen de Kort.

Robert Gesink (Team LottoNL-Jumbo)
Gesink is 1 van de 4 Nederlanders die van start gaat voor Nederlandse ploeg. 10 jaar geleden stond zijn naam bij plek 9 op het uitslagenformulier. Hij krijgt zondag hulp van landgenoten Bert-Jan Lindeman, Danny van Poppel en Bram Tankink. Voor laatstgenoemde is het zijn allerlaatste Amstel Gold Race.

Niki Terpstra ( Quick-Step)
De winnaar van de Ronde van Vlaanderen zal starten als knecht van Gilbert en Alaphillipe. Maar tegen de VRT geeft hij toe dat wanneer hij de kans ziet, hij voor eigen succes zal gaan. Mits de benen het toestaan. "Ik ben nogal moe, maar nog wel heel gemotiveerd om ver te komen in de finale. Ik hoop dat ik nog wat van mijn topvorm over heb en kan knallen in de finale. Als ik de benen heb zal ik het niet laten om aan te vallen."