Nibali wint zware etappe, Mollema verliest minuut

14 juli 2014

Nibali wint zware etappe, Mollema verliest minuut

LA PLANCHE DES BELLES FILLES - De Italiaan Vincenzo Nibali heeft maandag met een zege in de 10e etappe van de Ronde van Frankrijk de gele trui heroverd. De coureur van Astana was de sterkste in de 161 kilometer lange zware bergetappe door de Vogezen en kwam solo aan in La Planche des Belles Filles.

Nibali neemt de trui over van de Fransman Tony Gallopin, die het tempo van de pure klimmers niet bij kon houden en bijna 5 minuten moest prijsgeven. De winst in de laatste etappe voor de 1e rustdag leek lang naar Joaquim Rodriguez te gaan. De Spanjaard zat in de ontsnapping van de dag en had een aardige marge op de slotklim, maar werd vlak voor het ingaan van de slotkilometer bijgehaald door Nibali.

Mollema
Op 15 seconden van de Italiaan, die zijn 2e ritzege in deze Tour boekte, eindigde Thibaut Pinot als 2e. De Spanjaard Alejandro Valverde kwam 5 seconden later als 3e over de meet. Bauke Mollema moest meer dan een minuut prijsgeven en eindigde als 12e.

Contador
De Tour verloor onderweg Alberto Contador. De Spanjaard gaf op na een zware valpartij. In het klassement is Richie Porte de naaste belager van Nibali. De Australiër heeft een achterstand van 2.23 minuut. Mollema is 10e op iets meer dan 4 minuten.

Bekijk hieronder de samenvatting van de 10e etappe. Bron: NOS.