‘Kattendoder’ Tiberi rijdt seizoen uit bij Bahrain Victorious na bizar ontslag bij Trek

31 mei 2023

Pro Shots
Nieuwe Wielerploeg Voor Katten Doder Talent Antonio Tiberi Welke

Antonio Tiberi heeft een nieuwe werkgever gevonden! De 21-jarige Italiaanse renner maakt het seizoen af bij Bahrain Victorious. Eerder werd de jongeling ontslagen bij Trek-Segafredo om een wel heel bizarre reden.


Een maand geleden verscheurde Trek Tiberi's contract, nadat het talent de zomer hiervoor een kat met een luchtbuks had doodgeschoten.

Nieuwe ploeg voor 'kattendoder'
Het sneue voorval vond plaats op 21 juni 2022. Tiberi besloot vanuit huis zijn een week eerder gekochte geweer 'uit te proberen'. Nadat hij het wapen op een langslopende kat richtte en vuurde, werd het dier in het hoofd geraakt en stierf meteen.

Minister Federico Pedini Amati zag alles gebeuren en belde de carabinieri. De politie nam Tiberi's buks in beslag, waarna Trek hem op straat zette. Tiberi was nadien schuldbewust.

Wielrenner vermoordt kat
"Ik wilde het schietvermogen testen, dat was de bedoeling." Volgens hem mikte hij op een verkeersbord. "Ik geef toe dat ik 1 schot loste op een kat en tot mijn verbazing raakte ik het meteen. Mijn intentie was niet om het beestje te doden. Ik was er zelfs van overtuigd dat het wapen niet dodelijk genoeg zou zijn."

Los van zijn ontslag leverde het Tiberi veel hoon en ophef op. De renner hield er 'liefkozend' de bijnaam kattendoder aan over. Later, eerder dit jaar, ging Tiberi diep (zie onder) door het stof. Mi-ouch.