Kittel: Duits succes in Tour 'wake-up call'

Kittel: Duits succes in Tour 'wake-up call'

21:42, 27-07-2014

PARIJS (ANP) - De druk lag zondag volledig op de schouders van Marcel Kittel in de slotetappe van de Ronde van Frankrijk. De Duitse sprinter van Giant-Shimano was de favoriet voor de zege in de te verwachten massaspurt op de Champs-Élysées. Kittel bezweek niet en won zijn vierde etappe in deze Tour. ,,Dit is geweldig en misschien een wake-up call voor de mensen thuis in Duitsland'', refereerde de winnaar op de weinige aandacht in de Duitse pers voor de Tour.

Niet alleen Kittel won namens Duitsland etappes in 'la Grande Boucle'. Tony Martin, in dienst van Omega Pharma-QuickStep, won twee ritten en ook André Greipel (Lotto-Belisol) kon een keer juichend de armen in de lucht steken. ,,Maar ook met een stel tweede plaatsen hebben we het goed gedaan'', aldus Kittel.

Kittel stelde zijn vierde ritzege pas in de slotmeters veilig. De Duitser passeerde nog maar net de Noor Alexander Kristoff, die tweede werd. ,,Ik probeerde van alles om hem voorbij te komen. Op een gegeven moment kon hij niet meer versnellen en viel hij een beetje stil. Dat was het moment dat ik er voorbij ging. Ik ben hier supertrots op'', aldus Kittel. De sprinter van Giant won vorig jaar ook al vier etappes, waaronder de slotrit naar Parijs.

EPA