Nederland met Groenewegen als kopman op EK in Alkmaar
i

ANP

Nederland met Groenewegen als kopman op EK in Alkmaar

admin • 14:32, 10-07-2019 / Laatste Update: 06:33, 05-01-2024

Dylan Groenewegen is de kopman in de wegwedstrijd voor profs bij de Europese kampioenschappen wielrennen in Alkmaar. Bondscoach Koos Moerenhout heeft in zijn selectie van 8 ook een plekje voor onder meer Niki Terpstra, Dylan van Baarle en Mike Teunissen.

,,Met deze evenwichtige en sterke selectie mogen we met zelfvertrouwen aan de start komen. Voor de wegrit zal Dylan Groenewegen het speerpunt zijn", zegt Moerenhout. Ook Tom Leezer, Ramon Sinkeldam, Sebastian Langeveld en Elmar Reinders mogen mee. Jos van Emden gaat de tijdrit fietsen, wie er als 2e renner met hem mee mag, is nog niet bekend.

Vrouwen

Bij de vrouwen koos bondscoach Loes Gunnewijk voor Lucinda Brand, Ellen van Dijk, Chantal Blaak, Amy Pieters, Marianne Vos, Demi Vollering, Lorena Wiebes en Kirsten Wild. Brand en Van Dijk staan ook aan de start bij de individuele tijdrit.

Bau

Ook Bauke Mollema komt tijdens het EK in actie. Hij doet mee aan de teamrelay, een aflossingskoers voor gemengde teams. Amy Pieters, Marianne Vos, Chantal Blaak, Ramon Sinkeldam en Koen Bouwman zitten ook in dat team.

Het EK begint op 7 augustus met de teamrelay en eindigt met de wegwedstrijd voor de mannen op 11 augustus.