Tour: Heuveletappe wordt na massasprint prooi voor Sagan

admin • 19:29, 10-07-2019 / Laatste Update: 12:58, 07-01-2024

De 5e etappe in de Tour de France is gewonnen door Peter Sagan. In een heuvelachtige rit (175,5 km) van Saint-Dié-des-Vosges naar Colmar had de Slowaak geen last van de pure sprinters.

Een lekkere overwinning voor Sagan, die in het voorseizoen nog weinig te vieren had gehad. Wout van Aert deed ook goede zaken, hij werd 2e. Daarmee pakt hij ook bonificatieseconden voor het algemeen klassement en de witte trui. Trentin werd 3e.

Klimmetjes

Ondanks het feit dat deze etappe met al z'n colletjes voor vroeg spektakel had kunnen zorgen. Eindigde de etappe dus in een massasprint. Een uitgedunde, dat wel, want sprintkanonnen als Groenewegen hadden al vroeg moeten lossen.

Lichte sprinters

Maar Sagan en Matthews, sprinters die minder moeite hebben met een paar heuveltjes, hadden deze dag met rood omcirkeld. Vooral Sunweb, de ploeg van Matthews, was goed vertegenwoordigd in de laatste kilometers. Een ontsnapping van Toms Skujiņš of Rui Costa was daardoor kansloos.

Goede zaken Jumbo-Visma

De renners van Jumbo-Visma doen het nog steeds prima. Met de bonificatieseconden staat Wout van Aert nu op 14 seconden van het geel van Alaphilippe. Kruijswijk staat 3e.