Officieel: Dumoulin met sterrenteam naar Tour de France

20 december 2019

Jumbo-Visma

Tom Dumoulin heeft de knoop doorgehakt. De Nederlandse toprenner gaat deze zomer een aanval doen op de eindwinst in de Tour de France. Bij zijn nieuwe ploeg, Team Jumbo-Visma, krijgt hij hulp van onder meer Steven Kruijswijk (3e in de vorige Tour) en Primoz Roglic (winnaar van de laatste Vuelta).


 ,,Ongelooflijk wat we hebben bereikt hebben dit jaar, met 52 overwinningen”, zegt ploegleider Richard Plugge. ,,De lat ligt hoog. Nu willen we die ene grote prijs die we vorig jaar hebben gemist.”

Overstap
Dumoulin rijdt in 2020 voor het eerst in dienst bij Jumbo-Visma, de enige Nederlandse ploeg op het hoogste niveau. Hij komt over van Team Sunweb. Namens die ploeg won Dumoulin in 2017 als eerste Nederlander ooit de Giro d‘Italia en eindigde hij een jaar later zowel als 2e in de Giro (achter Chris Froome) als de Tour (achter Geraint Thomas). 

Groenewegen
Robert Gesink zal als meesterknecht naar de Tour en de Vuelta gaan, terwijl Mike Teunissen, de laatste Nederlandse gele truidrager, zich gaat richten op de klassiekers. Dylan Groenewegen zal deze lente debuteren in de Giro d’Italia. In september doet hij voor het eerst mee aan de Ronde van Spanje.

Agenda
De Giro begint volgend jaar op zaterdag 9 mei en eindigt zondag 31 mei. De Tour start op zaterdag 27 juni (tot en met zondag 19 juli) en de Vuelta op vrijdag 14 augustus (tot en met zondag 6 september).