Olympische kwalificatie voor Van der Poel na knappe 2e plaats in Albstadt

19 mei 2019

Cor Vos

Een mooi resultaat (what else is new?😉) voor Mathieu van der Poel! De alleskunner is bij de 1e wereldbekerrace van het mountainbike-seizoen 2e geworden na een prachtige race in de modder van Albstadt. Daarmee heeft hij een kwalificatie voor de Olympische Spelen op zak!


Tekst gaat verder onder de Tweet

Van der Poel ging lekker van start in Albstadt, maar zakte daarna wat terug. In de 2e helft van de regenachtige race had de winnaar van de Amstel Gold Race veel goed te maken. Van der Poel vond aansluiting bij de 1e achtervolgers, schroefde het tempo op en voerde de groep achtervolgers aan. In de 4e van 6 rondes liet hij Nino Schurter en Florian Vogel achter zich, op jacht naar het leidende duo Mathias Flückiger/Jordan Sarrou.

Flückiger!
Vooraan bleek Flückiger de grote man in de modder. Hij liet concurrent Sarrou in de voorlaatste ronde achter, ging solo verder en wist uiteindelijk de winst te pakken. Van der Poel leek genoegen te moeten nemen met plaats 3, maar Sarrou werd nog even gepakt in de slotfase. In de sprint was hij - natuurlijk - de betere van de Fransman.