Olympische topper Tom Dumoulin en titelverdediger Van der Poel starten in Benelux Tour

10 augustus 2021

photo: Cor Vos

Mathieu van der Poel en Tom Dumoulin starten op 30 augustus in de Benelux Tour, zo meldt de organisatie. Van der Poel won de voorganger, de BinckBank Tour, vorig jaar na een lange solo in de slotetappe. Voor Dumoulin, de winnaar van zilver op de olympische tijdrit van Tokio, zal het zijn eerste optreden in de Nederlands-Belgische rittenkoers zijn sinds zijn eindzege in 2017.


De organisatie kondigt een sterk deelnemersveld aan, mede door de WK wielrennen op de weg eind september in Vlaanderen. Bij Jumbo-Visma staat naast Dumoulin ook Mike Teunissen op de deelnemerslijst.

Verder zullen ook de Belgen Jasper Stuyven, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Tiesj Benoot, Philippe Gilbert en Tim Wellens de Benelux Tour rijden en kan die medebepalend zijn voor de WK-selectie door bondscoach Sven Vanthourenhout. Ook de Denen Søren Kragh Andersen, Mads Pedersen en Jakob Fuglsang, de Zwitser Marc Hirschi en Alexei Loetsenko uit Kazachstan zullen aan de start staan.

De Benelux Tour begint op maandag 30 augustus met een rit van Surhuisterveen naar Dokkum. Daarna volgt een tijdrit in Lelystad en ritten naar Hoogerheide, Ardooie, Bilzen en Houffalize. De etappekoers eindigt op zondag 5 september in Geraardsbergen.