Ongelukkige Van der Poel verspeelt ritwinst door materiaalpech (video)

12 november 2017

Pro Shots

Mathieu van der Poel heeft zich weer eens laten zien. De Nederlandse veldrijder stoempte in de superprestige Asper-Gavere lekker door en reed de Belgische thuisrijders op een hoopje, maar hij had ongelooflijk veel pech. In de laatste ronde werkte zijn fiets niet mee en kwam hij ook nog ten val. Hij finishte als 3de. Toon Aerts won.


Van der Poel is dit seizoen niet te stoppen. Zo knalde hij ook weer als een gek door de blubber, want het was allesbehalve een lekker weertje. Dat wilde niet zeggen dat het publiek daarom weg bleef, want ze waren massaal komen kijken, met hun pluutje natuurlijk. De Belgen worden over het algemeen sowieso wat enthousiaster van het veldrijden dan 'wij Hollanders'.
Van Aert en Aerts
De Belg Wout van Aert probeerde Van der Poel nog bij te halen, maar die had eigenlijk weinig kans. De man in de regenboogtrui werd op een gegeven moment zelfs voorbij gereden door zijn landgenoot Toon Aerts, die daarna ook rap bij hem weg reed. In de achtervolging op Van der Poel reed Aerts nog tegen een paaltje op, maar hij bleef 'm in de verte zien.

Dat kwam goed uit, want Van der Poel kreeg niet ver voor de finish problemen met zijn ketting en ging ook nog eens onderuit, waardoor Aerts zijn kans schoon zag. Van der Poel moest nog een paar man inhalen om uiteindelijk als 3de over de streep te komen.