Op EPO betrapte Pantano (30) zet punt achter carrière

11 juni 2019

BSR

Jarlinson Pantano zet een punt achter zijn carrière als wielrenner. De Colombiaan, die in februari werd betrapt op het gebruik van EPO en voorlopig geschorst is, liet dat weten aan het Colombiaanse medium El Tiempo.


,,Ik heb besloten om het gevecht niet aan te gaan'', doelt Pantano op een eventuele rechtszaak over een dopingschorsing.

Onschuld
Ondanks dat Pantano zich door zijn beslissing neerlegt bij een schorsing, blijft de 30-jarige Colombiaan volhouden onschuldig te zijn. ,,Ik weet dat ik niets verkeerd heb gedaan. Mijn biologisch paspoort is wel 60 keer gecontroleerd, met steeds dezelfde resultaten. Het klopt gewoon niet”, aldus de ex-renner van Trek-Segafredo. ,,Ik heb ook een stichting waar ik kinderen leer geen doping te gebruiken'', gaat Pantano verder tegen El Tiempo.

Ritzege in Tour de France
Pantano won in 2016 in dienst van IAM Cycling een bergetappe in de Tour de France. Dat jaar won hij ook een rit in de Ronde van Zwitserland. Sinds 2017 fietste Pantano voor Trek-Segafredo, waar ook Bauke Mollema en Koen de Kort onder contract staan. Vorig jaar won Pantano nog de 5e etappe in de Ronde van Catalonië.