Operatie niet nodig voor gebroken sleutelbeen Kelderman

13 maart 2018

AFP

Wilco Kelderman brak zaterdag bij een val in Tirreno-Adriatico zijn sleutelbeen, maar na onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat een operatie niet noodzakelijk is. Waarschijnlijk hervat Kelderman aan het einde van de week zijn training op de roller.


Dat is na alle pech een meevaller. In eerste instantie dacht men bij zijn ploeg Team Sunweb dat Kelderman onder het mes zou moeten. Maar onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de plaat die na een eerdere breuk werd geplaatst nog altijd intact is.

Over een paar weken weer fit
Als alles goed gaat zal Kelderman aan het eind van deze week alweer trainen op de roller. De verwachting binnen de ploeg is dat hij over vier tot zes weken weer aan een wedstrijd zal deelnemen. Al zal zijn vooruitgang de komende twee weken zorgvuldig in de gaten worden gehouden.

Voor Kelderman, vorig jaar de nummer 4 in de Vuelta, was zijn valpartij een fikse tegenslag. De 26-jarige renner stond op het moment van zijn val 3de in het klassement en had zelfs nog kansen op de eindzege in de Tirreno-Adriatico. Het was de Poolse Michal Kwiatkowski van Team Sky die dinsdagmiddag de Tirreno-Adriatco op zijn naam schreef.