Opvallende carrièreswitch Sven Jonker: van korfballer naar perschef bij Astana

4 december 2017

AFP

Je hebt opmerkelijke carrièreswitches en je hebt die van korfballer Sven Jonker. De oud-speler van DOS'46 uit Nijeveen verlaat de korfbalwereld voor een avontuur in het wielrennen. Jonker gaat namelijk aan de slag als perschef bij het Kazachse Astana.


"Het leek me altijd al leuk om perschef bij een wielerploeg te worden", vertelt Jonker tegenover RTV Drenthe. "Ik ben al vroeg besmet met het wielervirus."

Snelle gang van zaken
Voor Jonker was de overgang van het ene, op het andere moment geregeld.  "Tijdens de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in oktober in China, waar ik ook de mediazaken regelde, kwam ik in contact met Astana en toen is het balletje gaan rollen. Kopman Fabio Aru vertrok en nam zijn perschef - voor Engelstalige renners - mee naar z'n nieuwe ploeg. Die plek ga ik nu invullen."

Nog effe wachten
Het 26-jarige neefje van oud-wielrenner Albert Hulzebosch begint op 1 januari met zijn nieuwe baan. "Op 15 december ga ik al wel naar een trainigskamp in Spanje om kennis te maken met de renners en de rest van de ploeg, maar in het nieuwe jaar begin ik pas echt.

Ik moet de mediaverzoeken voor de renners verwerken, de social media bijhouden en daar zelf ook content voor maken."