Organisatie Giro past podiumceremonie aan na bizar ‘kurk-in-oog’ incident met Biniam Girmay

18 mei 2022

Pro Shots / SIPA USA
giro-etappe-9-girmay

Na het bizarre kurkincident met Biniam Girmay dinsdag na afloop van de 10e etappe heeft de organisatie van de Giro d’Italia actie ondernomen om zoiets voortaan te voorkomen. Dat werd woensdag duidelijk tijdens de podiumceremonie.


Girmay ging woensdag niet meer van start in de Giro d'Italia, nadat hij tijdens de podiumceremonie van dinsdag de kurk van de champagnefles in zijn eigen oog schoot. De renner stond op het podium nadat hij de 10e etappe van de koers had gewonnen. Na afloop moest hij voor onderzoek naar het ziekenhuis en besloot hij niet verder te koersen.

Geen kurk meer op fles
De organisatie heeft geleerd van zijn fouten, want bij Alberto Dainese, die de etappe van woensdag won, zat het metalen omhulsel van de kurk al niet meer om de fles, en zat de kurk zelf al bijna los. Bij Rozetruidrager Juan Pedro López zat er zelfs helemaal geen kurk meer op de fles. Dat was daardoor wel flink schudden om het bruisen toch nog een beetje op gang te brengen.

Van der Poel
Ook Mathieu van der Poel liet weten dat hij moeite had met het ontkurken van de champagne. "Maar gelukkig kreeg ik de kurk niet in mijn oog. Op die manier wil je de Giro echt niet verlaten”, aldus de Nederlander.