Oud-topsprinter Mario Cipollini hoort 2,5 jaar cel eisen voor bedreigen ex-vrouw met pistool

24 juni 2022

Getty Images
Mario Cipollini

Er hangt Mario Cipollini een celstraf van 2,5 jaar boven het hoofd. Volgens de openbare aanklager van de rechtbank Lucca heeft de Italiaanse ex-renner zich schuldig gemaakt aan mishandeling, stalking en het bedreigen van zijn ex-vrouw en diens partner.

 
De vermeende gebeurtenissen dateren uit 2016 en 2017. Sabrina Landucci, de ex-vrouw van Cipollini, en haar partner Silvio Giusti dienden een klacht in. Zij beschuldigen de wereldkampioen van 2002 ervan geweld tegen Landucci te hebben gebruikt door haar onder meer naar de nek te grijpen en een pistool op haar te richten. 

Vermoorden, botten breken en hersenen uit het hoofd rukken
Landucci beweert dat Cipollini onder meer zou hebben gezegd dat hij haar 'gaat vermoorden', haar 'botten zal breken' en 'haar hersenen met zijn handen uit haar hoofd zal rukken'. Cipollini heeft de dreigementen tot nu toe ontkend.

2 jaar plus 6 maanden
De openbare aanklager zegt dat Cipollini "een reeks handelingen heeft ondernomen die de fysieke en mentale integriteit van Landucci hebben geschaad door middel van stoten, klappen en trappen" en eist 2 jaar gevangenisstraf wegens het mishandelen en bedreigen van zijn ex. Daarop komt 6 maanden cel vanwege bepaalde dreigementen aan het adres van Giusti. Ook wordt 80.000 euro aan schadevergoeding geëist.

Volgende maand gaat de zaak verder
Op 13 juli komt de verdediging van de voormalige topsprinter aan het woord. Op die dag wordt ook een uitspraak verwacht.