Oud-wielrenner Cipollini helemaal doorgedraaid: ‘Ik zal jullie allemaal breken en doden’

10 oktober 2019

photo: Cor Vos

Sabrina Landucci, de ex-vrouw van Mario Cipollini, legde woensdag in de rechtszaal van Lucca een verbijsterende verklaring af over de voormalig wielrenner. De Italiaanse wereldkampioen van 2002 zou zijn ex-vrouw jarenlang mishandeld, bedreigd en gestalkt hebben.


De nieuwe verklaring van Sabrina Landucci is het zoveelste hoofdstuk in de zaak tegen wielerkampioen Mario Cipollini. De 2 trouwden in 2013, maar het huwelijks ging kapot in 2005 toen ‘mooie Mario’ met een jong model was gespot. Cipollini zou zich volgens Landucci schuldig hebben gemaakt aan bedreiging, mishandeling en stalking.

Bedreigd met een pistool
"We hadden een fietstocht gemaakt en hij  had me thuis afgezet. Thuis veranderde ik van kleding. Ik had daarna nog een afspraak met de schoonheidsspecialiste. Ik droeg een rok en zodra hij die zag, ging hij door het lint omdat de rok volgens hem te kort was. Hij pakte me ruw vast en dwong me om naar de slaapkamer te gaan. Daar pakte hij zijn pistool, die hij vervolgens richtte op mijn slaap", citeert de Italiaanse krant La Repubblica.

Breken en doden
De 52-jarige Cipollini was zelf niet aanwezig bij de rechtszitting. In het proces tegen de ex-wielrenner speelt naast de verklaring van zijn ex-vrouw ook een opgenomen telefoongesprek uit december 2016 een belangrijke rol. Daarin dreigt Cipollini zijn ex-vrouw wat aan te doen. ‘Ik zal jullie allemaal breken en doden. Je zult het geluid van gebroken botten horen’, zei Cipollini tijdens het telefoongesprek.