Philippe Gilbert in februari bedreigd met luchtpistool, dader gestraft

27 september 2023

AFP

Oud-wielrenner Philippe Gilbert is begin 2023 samen met zijn gezin bedreigd. Dat schrijft de krant Dauphiné Libéré. Gilbert, zijn vrouw Bettina Pesce en zijn kinderen kregen een - bleek later - luchtpistool op hun gericht.


Het incident gebeurde op 5 februari. Op die dag reed Gilbert met zijn vrouw en kinderen Alan (12), Alexandre (9) en Valentine (2) in het zuidoosten van Frankrijk toen ze werden afgesneden door een 20-jarige man. Hij vond dat Gilbert niet snel genoeg reed, stapte uit en richtte een wapen op de familie. Hij schold daarbij wat, maar loste geen schoten. Even later stapte hij in en reed hij verder.

Slimme Gilbert
Ondanks de benauwde situatie was Gilbert slim genoeg om met zijn telefoon de kentekenplaat van de dader te filmen. Daardoor kon de politie hem snel vinden. Zij vonden in het opbergvakje bij de bijrijdersstoel een luchtgeweer.

Straf
De 20-jarige dader werd door de rechter veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden. Ook verloor hij zijn rijbewijs voor 8 maanden en kreeg hij een wapenverbod van 5 jaar.