Pinot doet niet mee aan de Giro: ‘Dit is hartverscheurend’

24 april 2021

Photo News

Rugpijn kost Thibaut Pinot zijn deelname aan de Giro d'Italia. De Franse wielrenner heeft al langer last van zijn rug, maar hij kwam tot de conclusie dat de Giro te vroeg komt. Tot dat besluit kwam hij na zijn deelname aan de Ronde van de Alpen. De Giro begint over 2 weken.


"Ik kan mezelf niet voor de gek houden. De pijn in mijn rug weerhoudt me ervan optimaal te presteren", laat Pinot (30) weten. "Het is niet eens een kwestie van vorm. Vaak voelde ik me in het begin van de etappe goed, maar naar het einde toe werd de pijn steeds erger. Op deze manier kan ik ook niets voor het team betekenen."

De renner van Groupama-FDJ reed de Giro 2 keer. In 2017, toen Tom Dumoulin de eindzege pakte, werd hij 4e in het algemeen klassement. Een jaar later moest hij op de voorlaatste dag opgeven met koorts en uitdrogingsverschijnselen.

Hartverscheurend
De ploeg stelt dat hij de behandeling die hij al 8 maanden ondergaat vervolgt en plakt geen datum op zijn rentree. Pinot zelf noemt het 'hartverscheurend' dat hij de Giro mist: "We hebben er echt alles aan gedaan om daar te kunnen starten."