Pinot over kritiek: ‘Dit is een Tour voor alle klimmers, niet alleen voor mij’

16 oktober 2019

Sirotti

Dinsdagmiddag maakte de ASO het nieuwe Tour-parcours bekend. Met slechts 1 tijdrit en flinke beklimmingen, klonk direct de kritiek: 'Een parcours voor de Fransen'. Bullshit volgens Thibaut Pinot. "Het is duidelijk dat het een parcours is voor mij, maar ook voor andere renners'', zegt Pinot.


"Ik denk dat het ook ideaal is voor Bernal. Het is een Tour op maat van de klimmers, niet enkel op mijn maat. Ik ben alvast fan van het parcours'', aldus de Franse renner op de site van zijn ploeg Française des Jeux.

Lees ook: Verkan hier alle etappes van de Tour de France 2020

Groot voordeel voor Pinot is natuurlijk wel de locatie van de tijdrit op de één-na-laatste dag: La Planche des Belles Filles. De rit start namelijk in Jure, zijn geboorteplaats. "Die route ken ik uit het hoofd. Het wordt een moeilijke tijdrit die de klimmers uitstekend moet liggen."

Tot slot is de 29-jarige renner enthousiast over de nieuwe beklimmingen die op de agenda staan. ''Het zijn niet de geijkte wegen in de Tour, maar het is goed dat we in de Tour ook beklimmingen krijgen zoals in de Giro en de Vuelta: korter en steiler. Daarop moet je het verschil kunnen maken."