Pittig slot in zesde etappe Giro d’Italia: kans voor vluchters of puncheurs

16 mei 2019

ANP

Tom Dumoulin zit inmiddels thuis, maar donderdag gaat de Giro d'Italia gewoon verder met een verraderlijke rit van Cassino naar San Giovanni Rotondo. Een lange rit met een verraderlijk einde.


Allereerst is er de lengte van 238 kilometer. Maar het venijn van de zesde rit zit ook nog in de staart, met de beklimming van de Coppa Casarinelle, de eerste helling van de tweede categorie in deze Giro. De top van deze 15 kilometer lange beklimming van gemiddeld 4,4% ligt op 18 kilometer van de finish.

Focus op Mollema
Dumoulin, de kopman van Sunweb en een van de topfavorieten, staakte woensdag de strijd vanwege een pijnlijke knie, het gevolg van een valpartij een dag eerder. Bauke Mollema is nu de beste Nederlander in het klassement op de zevende plaats. De Groninger van Trek-Segafredo heeft 55 seconden achterstand op klassementsleider Primoz Roglic.

De aankomst in San Giovanni Rotondo loopt licht bergop. Kan de Sloveen van Jumbo-Visma vanmiddag opnieuw meestrijden om de bloemen, of moeten we kijken naar puncheurs als Diego Ulissi, Tony Gallopin of Richard Carapaz, de winnaar van dinsdag? Het parcours lijkt zich ook te lenen voor een vroege vlucht.